Як це працює

Кожен з нас знає, що з сонячного випромінювання, вітрових потоків, тепла землі можна отримати електроенергію. Та як саме, ця енергія, перетворюється в електрику, яка забезпечує ваш будинок? На цьому зображенні повністю енергонезалежний будинок. Зараз ми розглянемо систему альтернативного виробництва електроенергії, у цьому будинку. Почнемо з номера 1 і закінчимо номером 12.

energiya_prirodi

1. Під номером 1 показано  вітрогенератори, котрі перетворють кінетичну енергію вітру в електричний струм. Кількість енергії, яку вони вироюляють прямо залежить від висоти місцевості, погодніх умов, наявності високих будівель поруч.

2. Номер 2 – сонячні батареї, вони, в свою чергу, вбирають сонячне проміння та перетворюють його електричний струм. Їхня ефективність залежить від погодних та кліматичних умов місцевості.

3. Електричний струм з вітрогенераторів та сонячних батарей надходить до контролера заряду. Контролер заряду, забезпечує процес зарядки/розрядки акумуляторів, які накопичують електроенергію. Хотілося б одразу додати, що для забезпечення дому електроенергією у достатній кількості вистачить одного виду обладнання, а не їх сукупності. Від контролера згенерований струм може направлятись в інвентор(5) для перетворення у змінний струм, або напряму  – в акумулятори(4)

В системі альтернативного виробництва енергії, акумулятори виконують роль банку, в якому зберігається вся енергія, що не використовується.

4.  Під номером 6, позначене підключення Альтернативної системи енергопостачання(АСЕ) до електрощита в будинку.

Якщо енергосистема виробляє енергії більше, ніж споживає, то з інвертора струм проходить до лічильника(7). Лічильник проводить облік зайвої енергії(8) і фіксує свої вимірювання спеціальним обладнанням.

5. Вся електроенергія, що не використовується домом, потрапляє в міські електромережі(9) і до інших споживачів. Кількість електроенергії, яку було передано до електромережі буде вам компенсовано згідно із нормами закону “Про енергетику”, відповідно до якого 1 кВт згенерованої із використанням природніх поновлювальних джерел енергії вартує 0,18 євро!

З електропостачанням будинку ми розібралися, а як щодо опалення в домі?

Під номером 10 зображено сонячні колектори. Суть роботи сонячних колекторів полягає в перетворенні енергії сонця в теплову енергію, для опалення чи гарячого водопостачання.

Оскільки сонячні колектори, можуть забезпечувати стабільне гаряче водопостачання, тільки влітку, то для забезпечення повної автономності від газопостачання та електропостачання, можна використовувати геотермальний тепловий насос(11-12). Геотермальний тепловий насос перетворює низькотемпературне тепло у високотемпературне тепло (до 65 С°). Його ефективність залежить від глибини закладання зондів та ефективності перетворення теплової енергії.

Ось так працює система отримання енергії з альтернативних джерел. Якщо вас зацікавив, один з способів відновного енерговиробництва, ви можете звернутися до наших консультантів. Вони нададуть вам вичерпну інформацію про всі АСЕ та проконсультують вас, щодо послуг нашої компанії.

Консультація і попередній розрахунок вартості


Контактна форма відправлена ! Ми зв'яжемось з вами як можливо скоріше!